Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

До Дня святого Валентина: 11 прекрасних фільмів про кохання

До Дня святого Валентина: 11 прекрасних фільмів про кохання
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

До Дня усіх закоханих, ми відібрали 11 кінострічок, які давно завоювали прихильність глядачів: їх дивляться і передивляються, їх розбираючи на цитати.

P.S Я кохаю тебе/ P.S. I Love You

kinopoisk.ru

Це розумний і добрий фільм, який говорить з глядачем на зрозумілій йому мові, але на теми, які ми можемо сприймати лише серцем. Ми бачимо, яким крихким буває те, що здавалося ще вчора міцним і вічним. І бачимо, що у коханні не потрібно багато красивих слів..потрібно лише три.

Римські канікули/ Roman Holiday

ryms'ki_kanikuly

У цього фільму просто нема терміну придатності. Цей фільм для всіх і на всі часи, і навряд чи знайдеться людина, яка залишиться байдужа до прекрасної Одрі Хепберн, галантного Грегорі Пека, вічного Риму, світлого кохання, чудового гумору та сумної драми.

Амелі/ Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain

ameli

Фантазерка Амелі знаходить у своїй ванній кімнаті сховище зі старими іграшками і запалюється ідеєю повернути “скарб” законному власнику. Цей добрий вчинок змінює життя дівчини, і героїня починає “втручатися” у долі чужих людей абсолютно несподіваним чином. Фільм перевернув і наші життя теж, а без дивовижної музики композитора Яна Т’єрсена вже неможливо уявити собі Париж.

Брудні танці/ Dirty Dancing

kinopoisk.ru

Романтична історія про кохання, танці, міцну дружбу і знову…кохання. У “Брудних танцях” вся ця атмосфера передається через еркан, притягує і просто зачаровує, тому кожна дівчина після перегляду стрічки захоче так само танцювати. І кохати.

Перед світанком/ Before Sunrise

pered_svitankom

Вам напевно знайоме це відчуття метеликів у животі, коли закохуєшся. Картина “Перед світанкм” саме така: близька, душевна. Всесвіт героїв Джессі і Селін проіснував всього день, але, безсумнівно, заради нього варто жити.

Реальне кохання/ Love Actually

real'ne_kohann'a

“Кохання навколо нас. Воно реальне всюди”, – такими словами починається цей фільм, і, здається, можна дивитися його сто разів, і він все одно не набридне. Закоханий у свою домробітницю письменник, згасаюча рок-зірка, нудьгуючий прем’єр-міністр, вдівець, порно-актори – усі герої цього фільму стали свідками чогось дуже важливого. Так, перебільшили, так, подібного у житті не буває. Але це фільм-мрія, тому циніків просимо не турбувати.

Титанік/ Titanic

tytanik

Однієї назви достатньо, щоб по тілу пробігли мурашки. Це не просто історія затонення найбільшого в світі корабля, це розповідь про ніжне і крихке перше кохання на фоні страшної катастрофи загальнолюдського масштабу. Вона розділила кіноматограф на дві частини: до “Титаніка” і після. Тому що ні до, ні після фільму не було сцен у кіно, які б по зворушливості та масштабності могли перевершити перший поцілунок Роуз і Джека на носі гігантського корабля.

Легенди осені/ Legends of the Fall

legendy_oseni

Це один з тих фільмів, які після фінальної сцени не завершуються, а залишаються з нами назавжди. Він настільки прекрасно знятий, і історія у ньому настільки талановито зіграна усіма без винятку акторами, що, навіть знаючи усі діалоги наперед, дивлячись його втрицяте чи всоте, ми все одно хвилюємося так само, як того дня, коли дивилися його вперше. Тому що “Легенди осені” – це історія реальних людей, яку ми проживаєму усі ці 133 хвилини фільму.

Будинок біля озера/ The Lake House

budynok_bil'a_ozera

Фільм про кохання двох людей, яких розділяє відстань. Але вимірюється вона не кілометрами, не містами, а часом. Оригінальна історія знята просто, але гарно, а чудова музика настільки гармонійно переплітається з картинкою, що вони стають одним цілим. Дуже ніжний, романтичний, чуттєвий і задіваючий фільм.

Один день/ One Day

odyn_den'

Це гімн світлих почуттів, гімн романтики, просякнутої запахом старих книг, зеленої трави і булочок, співом вітру, сміхом, усмішками і щирістю життя – саме так варто описати цю картину. Дуже світлий фільм. Кіно про життя. Гарна казка.

Ванільне небо/ Vanilla Sky

vanil'ne_nebo

Фільм розповідає про справжнє кохання. Яке спалахнуло несподівано, але стало для героя найважливішим у житті. Воно буде зовсім не таким, як ви собі уявляєте. Задля нього можна відмовитися від реальності. Але тоді кохання стане підступною головоломкою свідомості, єдиний вихід з якої – це відкрити очі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: