Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

10 геніальних хитрощів, які зроблять вас богом кулінарії

10 геніальних хитрощів, які зроблять вас богом кулінарії
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

10 цікавих хитрощів, які зроблять з вас бога кулінарії:

Крапельки з йогурту

5

Крапельки з йогурту – це смачна, а головне корисна закуска, особливо для дітей. Робиться дуже просто: помістіть йогурт у поліетиленовий пакет або кондитерський шприц, видавіть крапельки на папір для випікання, а потім помістіть на годину у холодильник.

Як пекти, якщо закінчилися яйця

3

Якщо ви зібралися пекти булочки чи готувати іншу випічку, а у вас закінчилися яйця, то їх легко можна замінити бананом: 1 яйце = 1/2 банана. Смак страви від такої замінити гіршим точно не стане.

Як швидко почистити часник

10

Щоб не витрачати купу часу на чищення часнику, просто помістіть його у мікрохвильовку на 15 секунд. Після цього лушпиння буде відділятися легше.

Зробити смак кави кращим

4

Трюк, який оцінять любителі кави і ті, які зранку просто не можуть прокинутися без чашечки запашного еспрессо. Посипте трошки солі і кориці у мелену каву перед заварюванням. Сіль допомагає забрати гіркий запах підгорілих зерен, а кориця додає неповторний смак.

Секрет варіння пельменів

6

Налийте півкаструлі води і почекайте, коли вона закипить. Після цього додайте сіль, лавровий лист і киньте пельмені. Дочекайтеся, коли вони вспливуть, і влийте тонким струменем стакан холодної води. Після цього поваріть ще 3-4 хвилини. Цей трюк з холодною водою допоможе розкритися усім смаковим якостям тіста.

Нарізати випічку без ножа

7

Ви можете використовувати зубну нитку, щоб швидко і рівно нарізати торт, або будь-яку іншу випічку.

Як легко почистити яйця

9

Шкаралупа від варених яєць відійде сама по собі, практично без вашої допомоги, якщо кинути під час варіння у воду скибочку лимона. Лимон можна замінити 1/2 чайної ложки соди – ефект буде такий самий.

Найкращий рецепт печеної картоплі

2

Якщо ви думаєте, що краще смаженої картоплі нічого нема, то спробуйте це: зробіть тонкі надрізи на картоплині, помастіть оливковою олією, додайте трошки вершкового масла, поперчіть і посоліть. Поставте на 220 °C у духовку і засічіть 40 хвилин. Приготована таким чином картопля, скоріш за все, стане вашою улюбленою стравою.

Нарізати цибулю і не заплакати

8

Щоб цибуля більше не змогла довести вас до сліз, перед тим як починати готувати, покладіть її на 15 хвилин у морозильник.

Найсмачніший перець

1

Купуючи перець, перевірте його і подивіться на “дно”. Перець, у якого три камери на “дні” – хлопчик. Чотири – “дівчинка”. “Хлопчик” солодший, його краще вживати у свіжому вигляді. А “дівчинка” твердіша, її смак насиченіший, тому вона краще підійде в якості компоненту для якоїсь страви.

Джерело: promoidom.com

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: