Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Американці створили Андрївський Узвіз з імбирного печива (відео)

Американці створили Андрївський Узвіз з імбирного печива (відео)
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

Заступник посла США в Україні Джордд Кент, та його дружина Веліда Кент в честь наближення зимових свят склали з імбирного печива Андріївський Узвіз. У проекті подружжю вдалося відтворити 40 будинків узвозу, церкви (Покровська та Андріївська), а також резиденцію посла США в Україні.

Веліда почала робити будиночки з печива ще у 2008 році. На той час вона жила у Таїланді і мала багато вільного часу для творчості.

Жінка має кримсько-татарське коріння: її дідусів та бабусів у 1944 році депортували з Криму до Середньої Азії. Сама Веліда народилася в Узбекистані, і цій країні вона присвятила окремий проект з імбирного печива – регістан Самарканду. У списку її робіт є також американський Капітолій, Старе місто у Варшаві та Ханський палац у Бахчисараї (його жінка створювала після анексії Криму, у 2014 році).

Михайлівський собор майстриню надихнув створити фільм “Зима у вогні”. Переглянувши його у 2015 році, жінка вирішила підкреслити, яку велику роль відіграв собор під час Революції Гідності. Свій проект Михайлівського собору Кенти подарували Посольству України у США.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: