Напої – невід’ємна складова нашого раціону харчування: вони насичують організм вітамінами та іншими корисними речовинами, продовжують молодість та сприяють довголіттю.
Вашій увазі список найкорисніших напоїв, які радять нам лікарі:
Зелений чай
Насичений флавоноїдами, антиоксидантами та поліфенолами. Запобігає розвитку серцево-судинних захворювань, знижує ризик виникнення раку, зміцнює кістки, – повідомляє medicena.
Чай з м’яти
Допомагає нормалізувати і полегшити травлення. Має заспокійливу дію: знімає нервозність і дратівливість, покращує сон. Позбавляє від болю у м’язах.
Нежирне молоко
Молоко добре вгамовує апетит, тому чудово підходить для стрункої фігури. Напій насичений складними вуглеводами, білками, кальцієм та вітаміном D. Для більшої користі рекомендують вживати молоко з 1% жирності.
Соєве молоко
У сої міститься повноцінний білок, який не поступається м’ясному, а також весь необхідний набір амінокислот. Соєве молоко не дає розвиватися серцево-судинним захворюванням, оскільки знижує рівень “поганого” холестерину.
Какао
Стимулює вироблення гормону серотоніну, що сприяє покращенню насрою. Запобігає розвитку раку та серцево-судинних захворювань.
Томатний сік
У томатному соці міститься лікопен – речовина, яка не дає розвиватися онкологічним захворюванням різних органів: шлунка, легенів, кишечника, молочних залоз, печінки, шийки матки.
Журавлиний сік
Журавлина багата на велику кільксть вітамінів, мінералів і бензойної кислоти, яка посилює дію антибіотиків. Запобігає захворюванню ясен, захищає від інфекції сечовидільну і травну системи.
Апельсиновий сік
Велика кількість вітаміну С, що тут міститься, підвищує імунітет, захищає від різних хвороб, в тому числі й раку. Підвищує тонус, зміцнює кровоносні судини і додає сил. Апельсиновий сік лікарі часто рекомендують пити під час вагітності.
Вітграс
Це сік із паростків пророщеної пшениці. У цьому напої є майже усі вітаміни, які відомі на сьогоднішній день науці, а також біля 100 різних мінералів у легкозасвоюваному вигляді. У вітграсі високий рівень ферментів, які пришвидшують обмін речовин. Володіє онкопротективними властивостями, які запобігають утворенню раку.
Джерело: radio24.ua