Влучно:

Свято треба завжди носити з собою. (с) Ернест Хемінгуей

Ось як виглядає схід сонця на інших планетах та супутниках

Ось як виглядає схід сонця на інших планетах та супутниках
Вам сподобалася ця стаття? Поділіться з друзями!
Подобається?
 

На Аріелі, одному з супутників Урану, холодні, але неймовірно масштабні світанки. Сонце тут майже не гріє, адже знаходиться на відстані майже 2,8 млрд кілометрів, що в 19 разів більше відстані між Землею і Сонцем.

uBo0yi3pScI

Маленька світленька крапка – саме так виглядає Сонце на найдальшій планеты. Відстань від Плутона до Сонця складає 6 млрд км (в 50 разів більше відстані від Землі до Сонця). Світло на Плутоні в 1600 разів тьмяніше, ніж на Землі, але все-таки в 250 разів яскравіше світла повного Місяця на Землі.

0U_C0f9Hhvk

Так виглядає Сонце на Тритоні – одому із супутників Нептуна. Відстань між ними 4,5 млрд км (тобто в 30 разів більше, ніж між Землею і Сонцем). Величезні гейзери з пилу та газу закривають і без того маленьку зірку.

Tf2hUfeFs8A

Сатурн, мабуть, одна із найбільш впізнаваних планет. Сонце від Сатурна розділяє 1,5 млрд км (відстань в 9,5 раза більша, ніж між нашою планетою і Сонцем), але світить зірка від цього не менш яскраво. Промені через кристали води і газів переломлюються, створюючи неймовірні оптичні ефекти.

uXVsnKgX6VE

А ось так виглядає Сонце з поверхні Європи, одного із супутників Юпітера. Юпітер знаходиться дальше: відстань – 779 млн км (що в 5,2 рази більше відстані від Землі до Сонця). Сонячне світло, проходячи через шари атмосфери, освітлює його кільцем червоного світла.

8yaGmWrpba0

Меркурій віддалений від Сонця на 60 млн кв. Це 39% відстані від Землі до Сонця. А світанок на Меркурії в 3 рази яскравіший, ніж на Землі.

ecNNySgYGks

Сонце, яке “майже” видно з Венери, знаходиться на відстані 108 млн км (72% відстані від Землі до Сонця). Через густі газові хмари воно там наче тускла пляма у похмурний день.

x0nHaZc2wS4

Від Червоної планети Сонце знаходиться на відстані 230 млн км, і це в 1,5 разів більше відстані між Сонцем і Землею. Але побачити його заважає не відстань, а пильні вітри, які піднімаються до самої атмосфери.

jG0-2aWBrT4

Приєднуйтеся до нас у Telegram!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: